Kantory vždycky zajímaly Vaše názory, připomínky, přání...

Máte nějaké? Sem s nimi:

CO MÁTE NA SRDCI:

Datum: 19.05.2017

Vložil: Lada

Titulek: Re: Re: Staří Kantoři

Ahoj Honzo,
chápu a souhlasím , že když kapela přestává fungovat, rozpadá se...to je život. Stalo se to i Beatles...ovšem žádný z členů netrval na tom, aby používali tento název i nadále. Myslím, že je to velmi matoucí, obzvlášť pro neznalého - Kantoři, kteří natočili 4 skvělá alba, už dnes neexistují. Někdo možná namítne, že např. Spirituál kvintet také prošel řadou personálních změn. Ovšem jeho zvuk a styl se téměř nezměnil. Vím, že to není zrovna příjemné co řeknu, ale o vaší kapele se to říct nedá. Ten můj povzdech, že "už to není ono" se těžko konkretizuje, ale alespoň stručně: Kantoři byli založeni výhradně na zpracovávání českých lidových (občas i moravských-Aj vdaj sa-např.)písní. Váš příklon k cizím písním je dost zřejmý. Bohužel ani to zpracování se mi nelíbí. Ať už jde o texty nebo aranžmá (používání el. nástrojů). Irské písničky zpracované Čechy většinou nedopadají dobře. Já si raději poslechnu originál - má to větší grády...Další rozdíl je ve zvuku - stačí si porovnat nahrávky. Jak jsem už zmiňoval, propracované kytarové aranžmá dávalo skvělý základ spolu s basou - kterou zřejmě nepoužíváte. Lidová písnička potřebuje určitou syrovost a jednoduchost. Např. ukrajinská, kterou zpíváte/ Proč jsi mě oklamala/ mi připomněla, že se tato melodie objevila ve filmu Díky za každé nové ráno, kde ta jednoduchost a syrovost je. To, co slyším u soudobých Kantorů, bych nazval "komerční country" - nic ve zlém. Mnoho lidí to miluje, ale já ne. Laťka byla "Starými Kantory" nasazena hodně vysoko - to je pouze konstatování - neberte to jako kritiku vaší práce.
zdraví Laďa z Olomouce

Datum: 20.05.2017

Vložil: Martina

Titulek: Re: Re: Re: Staří Kantoři

Jsi zvláštní člověk a mě, mírumilovnou a myslím pohodovou, dostáváš do varu....sám se mj. zmiňuješ, že kritizuješ to, co mnoho lidí miluje (i když termín "komerční country" se myslím ke Kantorům nehodí ani za mák), neboli na základě svých vlastních subjektivních názorů děláš rezolutní závěry...taková kritika se mi nelíbí...

Datum: 21.05.2017

Vložil: Honza

Titulek: Re: Re: Re: Staří Kantoři

Laďo,
i kdyby ses rozkrájel, tak na našem vývoji nic nezměníš, ani neovlivníš. To, proč a k čemu jsme byli založeni a kdo v kapele hrál a hraje, si určujeme výhradně my sami a také si pak za to neseme samozřejmě zodpovědnost vůči posluchačům. To se týká i našeho repertoáru - lidové písně různých národů hrajeme od svého založení v roce 1970. Z tvých řádků je znát, že sis zúžil Kantory na Miloše Dvořáčka z druhé sestavy. Toho už ale na naší "adrese" nenajdeš více než čtvrt století, takže tady opravdu pláčeš na nesprávném hrobě...

Datum: 28.04.2017

Vložil: MUDr. Lubomír Dlouhý, Liberec

Titulek: FB - Chaloupečka

Pamatuji se na roky po vzniku Kantorů v roce 1970, kdy zkoušeli na kolejích Na kotli (v Hradci Králové), kde jsem v letech 1970 - 1975 přebýval, a my chodili na jejich zkoušky, poslouchat tu skvělou hudbu. Honza Filip má stále tu nezapomenutelnou energii :)

Datum: 30.04.2017

Titulek: Re: FB - Chaloupečka

Ahoj Luboši,
byla to krásná eruforie. Medici s peďákama vždycky "drželi basu". Na koncertech v klubu "U sánské kozy" jsme si připadali jak v Nashvillu. Díky moc a měj se krásně!

Datum: 30.04.2017

Vložil: Luboš

Titulek: Re: Re: FB - Chaloupečka

Jo, tak to bylo. Měj se pěkně a hodně zdraví! Luboš

Datum: 05.04.2017

Vložil: Jakub Farný

Titulek: respekt!

Dobrý den. Nechal jsem se taky unést vinylem a mezi prvními LP se mi dostaly do ruky Polní kvítí (po tátovi) a Krakonošův rok (z antikvariátu). Na tu dobu jsou to krásný věci. Zajímají mě i souvislosti, tak vidím, že jste se hodně zasloužili o vývoj české muziky. Vaší cestou se vydal třeba Čechomor i další podobné kapely, vyslali jste do světa skvostný muzikanty, kteří pak uplatnili svůj um v jiných slavných formacích (třeba Heligerová ve Schovankách, Dvořáček s Wabi Daňkem) a vůbec to nemělo vliv na vaši úroveň, protože i to, co děláte teď, je muzikantsky fajnový a fakt mě hodně překvapilo, že ještě pořád fungujete a kromě toho tak suprově. A to jsem projel jen Youtube, na CD se teprv chystám a určitě se kouknu i na váš koncert, protože jste mě fakt chytli. Táta o vás dodneška mluví nadšeně a to myslel, že už jste jen vzpomínka na jeho mládí. když se dozvěděl, že pořád hrajete, nemoh jsem ho dostat od monitoru. A to mě na sbírání vinylu baví: vynořují se přede mnou příběhy a zasuntý poklady český muziky. Vy jste jeden z nejzajímavějších.
Kuba

Datum: 05.04.2017

Titulek: Re: respekt!

Ahoj Jakube,
moc děkujeme. Držíme se celá léta toho, že by nás muzika měla především bavit.
Navíc si rozumíme i jako lidi, proto asi ta naše parta vydržela tak dlouho. Přejeme Ti hodně sběratelských radostí a úspěchů!

Datum: 28.03.2017

Vložil: Mary se dnes vdává (You Tube)

Titulek: Petr

Zdravím! To je nádherná hudba! Vzpomínám si, když jsme jako malé děti (nevím, jestli ještě ve školce, nebo už ve škole) byly na Vašem vystoupení v kině v Žamberku. Možná to byl tak rok 1982. Nevím jistě. Už v té době jste byli legendární. No vidíte - dnes mi je skoro čtyřicet, v Čechách už nežiju, ale vždycky si na Vás vzpomenu. Díky za tu nádhernou vzpomínku, kdy jste nejen zpívali a hráli, ale také jste si s námi povídali a dávali nám hádanky. Ta interakce byla skvělá.
Mějte se všichni fajn! Petr

Datum: 28.03.2017

Titulek: Re: Petr

Petře,
jsme moc rádi, že Vás to tak oslovilo. Zachovejte nám přízeň i nadále a přejeme Vám vše krásné!!!

Vyhledávání

Kontakt

Kapelník Kantorů: Mgr. JAN FILIP Manager: PhDr. Jindřich Honzík Dr. Jana Deyla 2102
504 01 Nový Bydžov
kapelník ..... +420 732 984 606 manager ..... +420 733 111 363

KANTOŘI

děkují za Vaše názory, za slova chvály i za přání ke kapelním výročím a těší se na shledání na koncertech nebo alespoň prostřednictvím svých CD a DVD.

A děkujeme i za připomínky, které nám pomáhají v naší práci. Naše 11. řadové album SVÍTÁNÍ vyšlo 7. 11. 2011 a slavnostně jsme ho pokřtili v pátek 11. 11. 2011 na koncertě v Jiráskově divadle v Novém Bydžově. Doufáme, že Vám tento počin udělal radost!!!  Dne 28.3. 2013 vyšlo naše vánoční DVD Kantoři v Betlémě. Je to výběr patnácti titulů z naší vánoční tvorby. Zatím poslední vánoční CD vyšlo 24. 10. 2016. Je to živě nahraný záznam adventního koncertu Dobrý večer Tobě. CD obsahuje 13 novinek, jednu píseň z minula a jeden přídavek. Dalším počinem je 13. řadové album, které vyšlo 12. 12. 2018. Jmenuje se Hej, sokoli! a obsahuje 13 písňových novinek, tentokrát hlavně z oblasti keltského folku. Nejnovějším přírůstkem v naší diskografii je 14. řadové album Budem zpívat dál, které vyšlo k jubileu 50 let Kantorů 7. 10 2020. Obsahuje opět 16 kapelních novinek. Ať se Vám líbí!