Kantoři zakončili Advent i sezónu

20.12.2023 22:30

   Pro folkovou skupinu Kantoři je série adventních koncertů každoročně vyvrcholením celoroční koncertní sezóny. Ani letošek nebyl jiný.

   Na úplný závěr Adventu si pak Kantoři naplánovali opravdu nabitý finiš, když o posledním adventním víkendu koncertovali po čtyři dny denně:

   V pátek 15. prosince od 17.30 hodin si kapela střihla společný koncert s dětmi ze ZŠ ve Zdechovicích u Přelouče. Jde už o mnohaletou tradici, a tak i tentokrát panovala v tanečním sále místního Zámeckého pivovaru dobrá adventní pohoda.

   Velmi podobně je na tom Zpívání s Kantory od 17 hodin ve sportovní hale v Hradci Králové - Třebši. I zde jsou Kantoři už desítky let pravidelnými hosty a i tady se mísilo účinkování Kantorů s hlasy dětskými a nadšenými ohlasy od posluchačů ve zcela zaplněné hale.

   Absolutním vrcholem adventní šňůry je pro Kantory rok co rok koncert na "domácí půdě", tedy v Jiráskově divadle v Novém Bydžově. I letos byl dlouho dopředu vyprodán a natěšení posluchači opět připravili "svým" Kantorům atmosféru, na niž se nezapomíná. A kapela? Ta samozřejmě od těch nedělních 17 hodin hrála a zpívala jako o život!

   Úplnou tečkou za Adventem i koncertním rokem pak byl pro Kantory koncert v Dolní Ředici. Konal se v Obecním hostinci od 18 hodin a i tam se Kantoři cítili jako doma. Však jejich muzika je toho nejlepší zárukou!

 

   

Vyhledávání

Kontakt

Kapelník Kantorů: Mgr. JAN FILIP Manager: PhDr. Jindřich Honzík Dr. Jana Deyla 2102
504 01 Nový Bydžov
kapelník ..... +420 732 984 606 manager ..... +420 733 111 363